Klubbscene Rolf Jacobsen
Onsdag, 30. Oktober 2019
19:00-20:00

Elin Festøy og Karin Kukkonen i samtale med Hans Kristian Rustad.

Nye former for fortellinger finnes i dag i stor skala og i ulike medier, henvendt til både unge og eldre. Hva skjer med fortellingen med nye medier som fortellingsmedier (f.eks. dataspill og blogger)? Hva gjør disse nye medienes måter å fortelle historier på med fortellingene i mer tradisjonelle medier (romanen, filmen, tv-serien)? Hvilken status og funksjon har fortellingen i dag? Hvilken betydning har det for vår kultur og selvforståelse at vi daglig omgis av fortellinger i ulike medier og formater?

Elin Festøy, er initiativtaker, produsent og medforfatter av det prisbelønte spillet «My Child Lebensborn» som i år vant den prestisjetunge britiske Bafta-prisen i kategorien «Game Beyond Entertainment». Festøy har bakgrunn fra journalistikk og digitale medier, og er stipendiat ved Den norske filmskolen på Lillehammer.

Karin Kukkonen er professor i litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo, hvor hun blant annet forsker på kognitiv litteraturteori og fortellinger i ulike medier. Hun har også utgitt bøker om tegneserier og grafiske romaner.

Hans Kristian Rustad er professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo, og har blant annet forsket på digital litteratur.

 

Litteraturscena er et samarbeid mellom Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene, Hamar bibliotek og Høgskolen i Innlandet.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.