Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 27. august 2022

Fire dissidenter fra det tidligere Sovjetunionen er strandet i et forlatt område mellom øst og vest. Nostalgi, psykologiske skavanker og undertrykte sosiale behov skaper en langt fra harmonisk atmosfære. Men et viktig spørsmål må besvares – skal de fortsette mot det ukjente eller skal de dra tilbake til det de allerede kjenner?

THERE er kompaniets mest etterspurte forestilling. Den markerte et skille med fokus på skuespillere istedenfor dansere, samt introduksjonen av kaudervelsk som kompaniets varemerke. Etter mer enn 150 forestillinger rundt om i verden ble det også klart at tematikken var universell – alle regioner og kulturer forholder seg til eksistensiell tvil.

Selv over 20 år etter premieren legger kompaniet nok en gang ut på en reise med sitt portrett av menneskelig usikkerhet. Gjensynet viser også styrken i kompaniets repertoar – forestillingene går aldri av moten. Kanskje fordi de aldri engang har vært moderne. Jo Strømgren Kompani eksisterer på siden av enhver trend.

Forestillingen inngår i MOVE Dansefestival, og er et samarbeid mellom Hamar kulturhus og PS:Dans.