Hovedøen Social Club har som mål å spre cubanske rytmer og ikke 100%-korrekte versjoner av norske slagere til det norske folk. Denne usannsynlige fusjonen mellom Havana og Norsktoppen/Grand Prix/VG-lista har gjort at nordmenn over det ganske land trekker på smilebåndet og kjenner det rykker i dansefoten.

Det innebærer gjerne frekke løsninger. Utfordringen bak versjonene er å balansere for ikke å bli en parodi, men en feiring av de kvaliteter som gjorde at man i utgangspunktet husker disse låtene. Og dessuten tilføre alt det som gjør at vi aldri blir lei av å utforske de karibiske musikkformene. Og med Sergio Gonzalez ikke helt plettfrie norsk-uttale er soundet ikke til å ta feil av.

Det hele startet med at Sverre Indris Joner reiste til Cuba i 1985 for å studere cubansk musikk. Året etter landet Sergio Gonzalez på norsk jord. Salsabandet La Descarga så dagens lys året etter det igjen. Med bandet Tango for 3 utviklet Joner en pussig forkjærlighet for kontrafaktisk musikkhistorie – eller; å plante om musikk der den slett ikke hører hjemme.

Hovedøen Social Club ble dannet i august 2007 av Sverre Indris Joner med de cubanske musikerne Carlos del Puerto, Pepe Espinosa, Luis Alberto Varona, Sergio Gonzalez og Eduardo Cedeño. I 2009 kom Jose Varona kom inn for sin bror, Luis Alberto Varona som døde av kreft og Jose ”Tony” Antonio Moreaux Charon har overtatt etter Pepe Espinosa.

For å se Hovedøen Social Club trenger du DAGSPASS til fredag.
Dagspasset inkluderer følgende konserter: https://www.hamar-kulturhus.no/fest/#Fredag